14.10.18

LA RECEPTA DE LA FELICITAT


El dimarts 16 d'Octubre de 2018, se celebra el Dia Mundial de l'Alimentació, que té com a finalitat conscienciar als pobles del món sobre el problema alimentari mundial i enfortir la solidaritat en la lluita contra la fam, la desnutrició i la pobresa. 


Els objectius per a esta celebració són els següents:
 - Estimular una major atenció a la producció agrícola en tots els països i un major esforç nacional, bilateral, multilateral i no governamental a eixe fi.
 - Estimular la cooperació econòmica i tècnica entre països en desenrotllament. 
- Promoure la participació de les poblacions rurals, especialment de les dones i dels grups menys privilegiats, en les decisions i activitats que afecten les seues condicions de vida.
-Promoure la transferència de tecnologies al món en desenrotllament. 
-Fomentar encara més el sentit de solidaritat nacional i internacional en la lluita contra la fam, la malnutrició i la pobresa. 

La dada: Cada any es produïx el doble d'aliments per a cobrir les necessitats de la població mundial, així i tots centenars de milions de persones passen fam. 

Origen: El Dia Mundial de l'Alimentació (World Food Day) va ser proclamat en 1979 per la Conferència de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) .
 Esta data (16 d'octubre) coincidix amb el dia de fundació de la FAO, l'any 1945. 

Actualització: El lema del Dia Mundial de l'Alimentació per a l'any 2018 és
 « Les nostres accions són el nostre futur. Un món "FamZero" per a 2030 és posible»."

Més informació:  www.fao.org/home/es


                       Escoltem aquesta setmana també, música de pel.lícula , 

EL XEF, LA RECEPTA DE LA FELICITAT

                  



El compositor de la BSO

(Roma, Itàlia, 26 de maig de 1946)

 És un pianista, compositor de cinema i director d'orquestra italià, guanyador d'un Oscar l'any 1998 per La vida és bella.