10.2.14

"EL GAT AMB BOTES"

Aquesta setmana, el dimecres,  tot 2n de primària anirà a l'Auditori de Torrent per a veure la representació musical del conte "El gat amb botes".

L'autor d'aquest conte és: Charles Perrault (1628-1703) es va diplomar en dret i va començar a exercir com a advocat el 1651, però a partir de 1683 es va dedicar plenament a la literatura. 
És universalment conegut sobretot per haver contribuït a la difusió i reconsideració literària dels contes de fades amb la seva recopilació Històries i contes del temps passat (1697) –conegut també com Contes de la mare Oca–, i un recull de vuit històries meravelloses. 
Va reescriure contes provinents de la tradició oral que encara avui s’expliquen arreu del món com La caputxeta vermellaLa ventafocsRínxols d’orLa bella dormentEl petit polzetEl gat amb botes…. 

                    Clica damunt la imatge per a llegir el conte






Per tot açò la música que escoltem aquesta setmana és de la pel.lícula 
El gat amb botes (títol original en anglès, Puss in Boots).
 És una pel·lícula d'animació per ordinador del 2011 dirigida per Chris Miller i amb Guillermo del Toro com a productor executiu. 
Es va estrenar als cinemes el 27 d'octubre de 2011 a 3D i IMAX . És un spin-off de la saga de pel·lícules de Shrek 2. 

El compositor:
Henry Pryce Jackman (nascut en 1974) és un actor de cine i compositor de teclat britànic. Jackman va nàixer en Hillingdon , Middlesex .  Va estudiar música clàssica en St. Cor de la Catedral de Pablo Escolar , Eton College , Framlingham Col·legi i la Universitat d'Oxford .

Jackman ha fet la programació i la producció de treballs amb artistes com Mike Oldfield, de Sally Oldfield, Trevor Horn / Art of Noise, Elton John i Gary Barlow . Va ser co- produït Séal 's 2001 àlbum inèdit Togetherland .    

Ha llançat tres àlbums, Utopia (2003) , la Transfiguració (2005) i Acoustica (2007; amb Augustus Isadore) . 
Jackman va tindre diversos papers menors en bandes sonores de pel·lícules des de 2006,  generalment treball amb el seu mentor Hans Zimmer , incloent: el Codi Da Vinci  , El cavaller de la nit  i música addicional per a Pirates del Carib: El cofre de l'home mort ,  el fi del món , The Simpsons Movie , Kung Fu Panda i Hancock . 
 Des de llavors, ha compost bandes sonores per a Monsters vs Aliens , Henri IV , Els viatges de Gulliver , X-Men: First Class , Winnie the Pooh , Abraham Lincoln: Vampire Hunter , i Wreck-It Ralph ."