31.3.14

JAVI I EL BEATBOXING

El Beat Box o Beatboxing és l'habilitat d'imitar sons amb la boca (principalment bateries o caixes de ritmes), encara que també es fa servir com a base rítmica al rap improvisat al carrer.
 Considerat per alguns com el 5é element del hip hop i per a altres un instrument a banda sense estils adherits, el Beat Box recrea des d'una cosa tan simple com ritmes i melodies, fins a imitacions d'instruments musicals, efectes especials o scratching, entre d'altres, podent així, dissenyar cançons estructurades amb diversos patrons rítmics i\o melòdics.



                              

I la sorpresa ... 

a l' escola  Javier de 4t A ens diu que ell mateix practica el beatboxing i ens deixa aquesta xicoteta demostració...


                               

PLUJA DE PRIMAVERA

 No,  no és un conte, ho sé... però ací està la pluja de primavera i tenim una melodia del compositor:
Juan Fernando Silvetti (Quilmes, 27 de març de 1944 - Miami, 5 de juliol de 2003) , més conegut com Bebu Silvetti, va ser un pianista, compositor, arranjador i productor argentí. El seu èxit més gran va ser el tema Pluja de primavera (1977) , de música disc. Va compondre més de 600 temes, uns 200 comercials per a televisió i ràdio i música original per a telenovel·les, pel·lícules i home vídeos."

                   

I ara informació per al Tercer Cicle, sobre tot per a 5é ...
 idees per al seu treball :


"Música disco"

La música disco és un gènere de música de ball derivada del R&B (rhythm & blues) que va mesclar elements de gèneres anteriors.

              Principalment: el funk i el soul,la música psicodèlica amb tocs llatins en molts casos, especialment la música salsa
i el Pop rock
Secundàriament: la música afro-cubana,  la música clàssica, el Gospel, el Swing i el Blues i que, originada als Estats Units i el Canadà, es va popularitzar en les sales de ball (discoteques) a finals de la dècada de 1970.


Massa informació... ó moltes idees????

24.3.14

LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES


Aquesta setmana escoltem la BSO de la pel.lícula "La volta al món en 80 dies"  del compositor :
Victor Young (Chicago, 8 d'agost de 1900 - Los Angeles, 10 de novembre de 1956) fou un compositorarranjador i violinista estatunidenc que va destacar pel seu treball en el cinema com a compositor de bandes sonores. Considerat un dels més influents músics de Hollywood, fou també un dels músics més prolífics de la història musical cinematogràfica amb més de 350 composicions i arranjaments musicals tot i morir als 56 anys. Young va treballar amb grans directors però en tota la seva carrera cinematogràfica va rebre només un Oscar, i va ser per la pel·lícula La volta al món en 80 dies (1956) de forma pòstuma.

                               

Per a saber més sobre aquesta novel.la, autor, tema, personatges  i totes les pel.lícules, series de dibuixos animats... 

Clica damunt la imatge



20.3.14

PRIMAVERA : JOC

Primer dia de Primavera, i a més a més Alma ens envia una nova capçalera  per al bloc...   
( super agraïts ...  te'n recordes de nosaltres, i ens deixes el bloc xulíssim)       
anem a celebrar-ho amb aquest nou joc.. cal ficar cada cuc damunt la fulla que li correspon, es a dir aquella que té el mateix so.... moooolt fàcil... o no?

                                                                Clica damunt la imatge

Orugas - GIFMANIA

HOE DOWN de la "SUITE RODEO"

  Recordem que en Tercer cicle treballem "La volta al món en 8 melodies" i en aquest Trimestre estem en Amèrica, us deixe  un vídeo per Eleanor Stewart que ens explica textualment:

"He  creat vídeo musical de l'obra musical  "Hoe dow " clàssic de la "Suite de Rodeo" d'Aaron Copland. 
Es tracta d'una animació en la que personatges inspirats en pel · lícules de l' oest venen  a la vida de la partitura musical.  La vaig fer l' últim any de Comunicació visual  en l'Escola d'Art de Glasgow. Sols es pot utilitzar per a fins educatius."


                             


EL COMPOSITOR

Aaron Copland
 (Nova York, 4 de novembre de 1900 - Sleepy Hollow, 2 de desembre de 1990) 
Va compondre música de concert i música cinematogràfica, creant un estil genuïnament nord-americà, per la qual cosa va ser conegut com el degà dels compositors estatunidencs del segle XX. 
La música de Copland intenta un difícil balanç entre l'avantguarda i el folklore nord-americà. Les harmonies canviants i obertes d'algunes de les seues obres han estat considerades com una evocació fidel del paisatge americà. 
Va incorporar una orquestració percussiva, metres canviants, polirítmiespoliacords i sèries tonals
A banda de la seua tasca com a compositor, Copland va exercir de professor, va escriure llibres i articles i va actuar com a director d'orquestra, principalment de les seues obres.

13.3.14

INCREDIBOX per 4t i 5é


Quasi acaba el trimestre i no publique els treballs realitzats amb l' INCREDIBOX,  per alumnes de 4t i de 5é però no.. ací els teniu.

Gifs Animados - Imagenes Animadas
----                                                                             -------




SUMA LES FIGURES DE NOTA


Ací teniu el joc que hem estat treballant a classe... moooooolt fàcil... però qui conseguirà la màxima puntuació... teniu unes quantes dies de vacances per a practicar..

                                     Clica damunt la imatge


11.3.14

FLAUTA: L' ENCANTADOR DE SERPS

He  trobat aquest vídeo i crec que us agradarà,  és moooolt fàcil de tocar,  podeu practicar fins al re amb la ma dreta ... ànim 



                           

10.3.14

D' UN MATIN DE PRINTEMPS de LILI BOULANGER

Per a conmemorar el Dia Internacional de la Dona, el 8 de Març el divendres ferem un mural a l'escola i aquesta setmana escoltem la música d'una compositora:


(París21 d'agost de 1893 - Mézy-sur-Seine1918
Era germana de Nadia Boulanger, reconeguda docent en l'àrea de la composició, i directora d'orquestra.
La seva avia Juliette Boulanger, una cantant. 
El seu pare, Ernest Boulanger, fou un professor en el Conservatori de París.
Lili Boulanger assolí el premi Prix de Rome per la seva obra Faust et Hélène, a l'edat de 21 anys, convertint-se així en la primera dona que assoleix tant distingit guardó que ja abans havien assolit els seus compatriotes Berlioz i Bizet.
La seva obra mostra una gran maduresa musical. Fou alumna de Gabriel Fauré, amic de la família. La vida i llurs composicions són el producte de la contínua ombra de la malaltia, que acabà amb la mort de la compositora, el 15 de març de 1918 a Mézy-sur-Seine.

                               

  Per a seguir la partitura

                                

INSTRUMENTS DE GEL

Ja tenim prop la primavera, però abans d'acabar l'hivern anem a conèixer una orquestra de gel... de Suecia.
Si, molt rar sona tot però realment és quelcom increïble.
 Uns músics d'aquest país nòrdic han vist una oportunitat per a crear una orquestra en què es canvien els tradicionals teatres i grans sales per iglús i el dels violins i violoncels de fusta pels de gel. 
Tim Linhart ha sigut l'encarregat de fer esta obra mestra que sorprén hivern rere hivern a propis i estranys.
 L'èxit ha sigut tal que en altres llocs com els Alps italians, Colorado o Beaver Creek ja han arribat a tocar en alguna ocasió.

  Mentrestant, a disfrutar d'eixe so que és complicat de mantindre.
Realitzar estos concerts de gel no és gens senzill. Primer ha de tindre's molt atenció amb els instruments, fets majoritàriament d'aigua congelada (excepte algunes parts de fusta i metall) , i als que qualsevol variació en la temperatura podria desafinar, inclús l'alé dels músics.
Generalment l'audiència pensa que el so d'estos instruments és rudimentari, però a l'escoltar-los se sorprenen de la qualitat i àmplia gamma sonora que l'orquestra és capaç de generar.

                          

i per si de cas voleu més gel... 
ací teniu el vídeo que ens envia Marta D.L . de 6é A...  Està composta per Robert Lopez i Kristen Anderson-Lopez. Esta versió de "Let It Go" va ser nominada en els Globus d'Or a la millor cançó de la pel·lícula.
                               

                                                i més....

En este vídeo de "The piano guys" , pianista Jon Schmidt i el violoncel·lista Steven Sharp Nelson interpreten  una fantàstica versió de "Let It Go" de la pel·lícula animada de Disney "Congelat" mesclat amb temes de "L'inverno" (Hivern) de Vivaldi "Las Quatre Estacions " dins dels Castells de gel en Midway, Utah.

 
             
                              

7.3.14

EL CAIXÓ FLAMENC

El caixó flamenc o simplement caixó, és un instrument de percussió peruà, creat pels esclaus africans a finals del segle XVIII.  
Consisteix en una caixa de fusta amb un panell frontal que es toca assegut a sobre, i s'adapta molt bé al flamenc perquè té una afinació determinada i proporciona un so sense harmònics i molt sec.
 El caixó té un forat per augmentar la ressonància i pot tenir algun objecte metàl·lic a l'interior per millorar la sonoritat.

I quina sorpresa per a tots!!! 

  Rosi de 5é A,  practica aquest instrument a casa seva, i ha volgut compartir amb tots nosaltres una interpretació...

Ens ha encantat... a tots.


                             

2.3.14

PACO DE LUCIA

Aquesta setmana ens ha deixat Francisco Sánchez Gómez, més conegut amb el nom artístic de 

(Algesires 21 de desembre de 1947 - Cancún, 26 de febrer de 2014)
compositor i  guitarrista andalús especialitzat en la música flamenca i la fusió d'aquesta amb el jazz.

El 1976, amb el seu disc Almoraima, es va donar a conèixer internacionalment,
homenatjant els clàssics, i passant a ser considerat un dels millors autors de flamenc, al costat de Camarón de la Isla, i considerat com un dels millors guitarristes de tots els temps.
Camarón I Paco de Lucia van gravar deu discs entre 1968 i 1977. Després, junts i per separat, van ser precursors d'un flamenc més popular i mestís entrant en el terreny del pop, el rock i el jazz.


                          


Una altra aportació de Paco de Lucia a l'art flamenc contemporani ha sigut la inclusió del "caixó". Este instrument de la música afroperuana és conegut per Paco de Lucia a Perú a finals dels anys setanta, de mans de Carlos Caitro Soto del Tossal, compositor peruà. Paco de Lucia intuïx i entén, al conéixer este instrument peruà, que pot ser una solució a la permanent necessitat de percussió que requerix el flamenc, i ho afig, en complicitat amb Rubem Ants, als elements de percusió utilitzats en el seu sextet de llavors, convertint-se el "caixó" des d'eixe moment i amb el pas del temps en un instrument imprescindible de l'art flamenc contemporani i, després, d'altres corrents musicals internacionals.

            Un dels gran èxits va ser la rumba 
            "Entre dos aguas"

                            


               Interpretant "el Concierto de Aranjuez".

                            


              Interpretant Jazz amb Chick Corea.

                                 

           Us deixe finalment un vídeo com a resum de tot el comentat sobre aquest gran artista, PACO DE LUCIA .