11.4.16

LIBERTANGO

El tango  
és la música i el ball més popular i internacional de l'Argentina i l'Uruguai
El tango sorgeix dels suburbis de les ciutats de Buenos Aires i Montevideo a finals del segle XIX, en mig d'un ambient en el qual la ciutat argentina es  transformava en una gran metròpolis a causa de la immigració i el progrés econòmic. La barreja dels immigrants, que arribaven a la ciutat han fet del tango un producte cultural únic al món i capaç de fer-hi notar totes les característiques dels habitants de Buenos Aires.

Al començament, les cançons eren únicament instrumentals, tocades amb guitarra, violí, clarinet, "organito" (típic en la música d'eixa època a l'Argentina) i flauta, i les parelles ballaven entrellaçades.

Més tard, s'hi van incorporar el piano i el bandoneó, 
el qual donaria al tango el seu so característic, pel qual és reconegut a tot el món.

Escoltem aquesta setmana música del compositor

Astor Piazzolla (Mar del Plata, 11 de març de 1921 - Buenos Aires, 4 de juliol de 1992) fou un bandoneonista i compositor argentí. Va ser un dels músics més importants de tango de la segona meitat del segle XX, i va contribuir en la seva renovació.
Astor Pantaleón Piazzolla, «El gran Astor», va estudiar harmonia i música clàssica i contemporània amb la compositora i directora d'orquestra francesa Nadia Boulanger (1887-1979).                   
 
                                             
Us deixe l' adaptació per a flauta dolça realitzada pel professor M. Pennesi.
  Moltes gràcies.