14.1.15

DANSA ELEGANT D' AUSTRIA

Concert de Viena ... Dansa elegant d' Austria...
Anem a situar aquest païs i a conèixer-lo  un poc més ...
Àustria: és un estat sense litoral a l'Europa Central. És un país xicotet, predominantment muntanyós,
Limita amb Alemanya i la República Txeca al nord, amb Eslovàquia i Hongria a l'est, amb Eslovènia i Itàlia al sud, i amb Suïssa i Liechtenstein a l'oest.
 La seva capital és Viena.
El passat d'Àustria, com a potència europea, va propiciar un ambient cultural que va contribuir amplament en diverses formes d'art, entre les quals la més notable va ser la música. 
A Àustria van néixer compositors importants com ara Wolfgang Amadeus MozartJoseph HaydnFranz SchubertAnton BrucknerJohann Strauss i Gustav Mahler, així com membres de la Segona Escola Vienesa, com ara Arnold SchönbergAnton Webern i Alban Berg.
Viena ha estat especialment important com a centre d'innovació musical. 


                       

Com en les nostres danses ací també tenen el seu propi vestuari: 

Home:
Sombrero tirolés. Camisa blanca. Pot portar jupetí roig.Tirants de cuiro igual que el pantaló (curt) Calcetins blancs.Sabates tanc.

Dona: Camisa blanca. Jupetí fosc igual que la falda i el manil de color. Mocador al cap del mateix color que el manil. Mitges blanques. Sabates. 
Un altre trage tradicional Austríac és el Dirndl, que pot ser d'un sol color, de diversos colors o amb estampats. Així mateix, la tela pot ser lli o seda. Normalment, un Dirndl té una butxaca avant, el qual roman ocult pel davantal. Per davall del vestit s'usa una brusa especial blanca i se sol utilitzar un mocador en el coll o sobre els muscles. El Dirndl actual és, generalment, molt escotat, i el llarg de la falda varia segons l'edat de la portadora.