5.5.13

DIA DE LA MARE

El dia de la mare és una celebració que a Espanya, Portugal, Lituania, Sudàfrica, Hongria i Romania es fa el primer diumenge de maig per honorar totes les mares.
Antecedents històrics.
Les primeres celebracions del Dia de la Mare es remunten a l'antiga Grècia, on se li rendien honors a Rea, la mare dels déus Zeus, Posidó i Hades.
Igualment els romans van anomenar aquesta celebració La Hilaria quan la van adquirir dels grecs i se celebrava el 15 de març en el temple de Cíbele. Durant tres dies es feien oferiments.
Els primers cristians van transformar aquestes celebracions en honor a la Mare de Déu. En el santoral catòlic, el 8 de desembre, se celebra la festa de la Immaculada Concepció, data que es manté en la celebració del Dia de la Mare en alguns països com Panamà.
A Anglaterra, cap al segle XVII, tenia lloc un esdeveniment similar, també a la Verge, que es denominava Diumenge de les Mares. Els nens concorrien a missa i tornaven a les seves llars amb regals per a les seves progenitores.
Als Estats Units, en canvi, la celebració té els seus orígens cap a 1870, quan Julia Ward Howe, autora de l'Himne de batalla de la República, va suggerir que aquesta data fos dedicada a honrar la pau, i va començar celebrant cada any trobades a la ciutat de Boston, (Massachusetts) en celebració del Dia de la Mare.
 
Us deixe aquest joc de reconèixement de notes, però molt, molt especial, amb una abraçada ben forta... si ho feu tot bé.
 
Clica damunt la imatge.
 
 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sumsi,m'agrada molt aquest joc !!!!!!!

LUCIA MALDONADO GARCÍA 3B

SUNSI PIÁ ha dit...

HOLA LUCIA!!! el que t'agrada realment és la MÚSICA així en lletres majúscules ... "TOT" ...i per això estic preparant més cosetes per al proper curs...
I per favor, per favor, no deixes de practicar el clarinet aquest estiu...
Una abraçada ben forta!!!