7.11.16

EL BOSCO

     Escoltem aquesta setmana música del renaixement, 
la música de
(Tournai, 1452 - Courtrai, 20 de novembre de 1518), fou un compositor franco-flamenc del  
Renaixement.




En el blog de la professora M. Montes vaig trobar un article sobre la relació d' aquest compositor  amb "El Bosco" pintor que esteu treballant en classe de plàstica:

"En el cas d'El Bosco tenim una idea prou precisa sobre el tipus de música que va contribuir a enriquir la inspiració del pintor. 
El famós compositor Pierre de la Rue apareix documentat a partir de 1489 com a cantant en la ciutat natal d'El Bosco, Bolduque (Donen Bosch, Holanda) , sent pagat per la Il·lustre Germandat de la Mare de Déu, de la que precisament El Bosco era membre des de 1486. La Germandat de la Mare de Déu era una confraria laica de gran prestigi i influència que es dedicava al culte de la Mare de Déu i a obres de caritat.
 Però a més, la germandat també estava involucrava en representacions sacres, en les que la música assumia un rol protagonista. 
La vinculació d'El Bosco amb esta confraternitat i l'organització dels seus aspectes artisticomusicals està lluny d'haver sigut merament anecdòtica; el pintor va arribar inclús a presidir el banquet anual de la germandat."




  En el quadre trobem una melodia oculta, que hui en dia si podem escoltar, en el següent vídeo podem escoltar- la.