7.1.16

MARXA DELS REIS MAGS


Dediquem aquest trimestre a la musica europea i africana.
Comencem amb 


Va néixer dins una família de músics a Bougival, prop de París. El seu pare, professor de cant, li va ensenyar els primers fonaments de la música; als quatre anys, Bizet ja executava exercicis d'allò més difícils i als nou anys va començar a estudiar al Conservatori de París

L'Arlésienne

La música incidental de l'obra de Alphonse Daudet L'Arlésienne (normalment transcrita com 'La xica d'Arles') va ser composta per Georges Bizet per a l'estrena de l'obra l'1 d'octubre de 1872 en el Teatre Vodevil (hui conegut com a Teatre Paramount) .
L'arlesiana, títol amb què coneguda en espanyol, consta de 27 números (alguns d'uns pocs compassos) per a veu, cor i orquestra de cambra, alguns sent xicotets sols i altres llargs entreactes.
Bizet va escriure diversos temes semipopulars per a la música però també va incorporar tres melodies existents pertanyents a una col·lecció de música popular publicada per Vidal d'Aix en 1864: Marxa dels reis (Vaig dei Rei) , Dansa dels cavalls fogosos (Donen-se dei Chivau-Frus) i Er dou Guet
Així i tot va rebre crítiques negatives després de la seua estrena i no s' interpreta habitualment en la seua forma original. L'obra en si no va tindre èxit i va concloure després de només 21 interpretacions.
 La música incidental ha sobreviscut, a pesar de tot. Es pot escoltar més sovint en forma de dos suites, però també hi ha gravacions completes de la música.
                             
Escoltem aquesta adaptació que he trobat en el  canal de "agdjii".

                             

Us deixe també la partitura per a flauta dolça... ànim.
 Estic segura que molts la toqueu.