13.3.15

LES FALLES



“V Fallera” serà la imatge oficials que omplirà cartells, programes de festes i la portada del llibre faller. El seu autor és Vicent Ramon Pascual Giner, també guanyador del concurs de cartell anunciador de la festa de Moros i Cristians a Alacant.

Vicent Ramon és en aquest moment un dels cartellistes més reconeguts en l’àmbit fester al nostre territori.

 Així, ha guanyat fins en tres ocasions el concurs de cartells de les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, declarades partimoni cultural immaterial de la humanitat per l’UNESCO. 
Els seus cartells han anunciat a Alacant les Fogueres de Sant Joan, els Moros i Cristians i la Setmana Santa, i a València la Fira de Juliol, el Corpus Christi i la Setmana Santa Marinera. 
Ha sigut galardonat dues vegades amb el premi del concurs de disseny gràfic que convoca l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert d’Alacant i habitualment treballa per al Patronat de Turisme de la Diputació de València.



Us deixe el vídeo "Tot sobre Les Falles de València", una de les festes del foc més espectaculars de tot el món, declara d'Interés Turístic Internacional en 1965.
 Hui L'Espai Cultural de la festa de les Falles és candidata a formar part de la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la  UNESCO.

                              




Destacaria del vídeo les paraules de la festa amb treball col·lectiu, cohesió humana, multicultural, intergeneracional... ja que totes les hem treballat en l' escola.. baix el lema
" Amb estudis i ciències anem a remoure conciències"

Una xicoteta mostra de la nostra festa.