7.1.15

L' ELEMENT MÉS MUSICAL : L' AIGUA

Els  grans compositors de totes les èpoques s'han inspirat en l'aigua per a delectar-nos amb algunes de les més commovedores peces artístiques que haja concebut l'esperit humà. 
No obstant això, per bella que siga, cap composició o poema podrà substituir al suau murmuri de l'aigua dels rierols, a la cristal·lina dringadissa de la gota que cau des de l'estalactita d'una caverna o al joiós fluir del líquid que balla en les fonts de les places. La música de l'aigua és anterior al ser humà; només de nosaltres depèn seguir escoltant-la.

En el camp de la música acadèmica, l'aigua és un tema que té dilatada tradició: compositors com l'austríac Johann Strauss ("El Danubi Blau") , el francés Maurice Ravel ("Jocs d'Aigua") , l' anglés Edgard Elgar ("Estampes Marines") , l'alemany Richard Wagner ("L'  Holandès Errant") i el francés Claude Debussy ("El Mar") li han dedicat grans obres orquestrals. Destaquen també dins d'aquesta temàtica les famoses peces dels alemanys Georg Philip Telemann i Georg Friedrich Häendel -titulades ambdues "Música Aquàtica"- grans representants  del barroc musical.
En l'àmbit de la música popular, resulta impossible inventariar el gran nombre de cançons que li canten a l'aigua:  pop, rock, flamenc...  destaquem hui una entre tantes cançons que tenen una lletra vertaderament poètica com la de Joan Manuel Serrat en el seu disc Utopia.


                          

I moltes,moltes més... i  totes les  anirem afegint tant vosaltres com jo al llarg del trimestre... segur.