5.12.14

CONCERT D' ANY NOU

Ara que ja tenim el bloc molt nadalenc anem a parlar d' un tema molt, molt important musicalment parlant,  que sempre ens queda un poc en l' aire i és : 
 El Concert de Cap d'Any de Viena  és un concert que se celebra cada any el matí de l'1 de gener a Viena, Àustria. És retransmès arreu del món per a una audiència total estimada de 1.000 milions de persones de 44 països.
Totes les peces interpretades, amb algunes excepcions, són obra de compositors de la família Strauss (Johann Strauss (pare),Johann Strauss (fill)Josef Strauss i Eduard Strauss). 


El concert sempre s'acaba amb uns quants bisos després del programa principal.
 Des de 1958 els músics desitgen tots plegats un feliç Any Nou a l'audiència, i toquen per acabar el vals "Al bell Danubi blau" de Johann Strauss (fill) seguit de la Marxa Radetzky . Durant aquesta última obra, l'audiència aplaudeix al compàs i el director fa mitja volta per dirigir-los, en comptes de fer-ho a l'orquestra.
 Una excepció d'aquesta tradició va tenir lloc en l'edició del 2005, dirigida per Lorin Maazel, quan el programa va acabar amb el vals Al bell Danubi blau en senyal de dol per les víctimes del Terratrèmol de l'Oceà Índic del 2004.


                              


I  per a practicar amb la flauta " Contes dels boscos de Viena"



5 comentaris:

Verónica 6éB ha dit...

Hola Sunsi, la cançó de Danubio azul m'ha ajudat un muntó per a estudiar i ademés és molt chula.
Adeu Sunsi.

Verónica 6éB ha dit...

Hola Sunsi, soc jo altra vegada que jo ja tinc també apart de Alex el treball de fi de curs:
http://vegusa.wix.com/24000
Adeu Sunsi.

Andreu ha dit...

Sunsi molt bonica la canço de Michael Jacson

Anònim ha dit...

hola soy carlos de 6b
http://editor.wix.com/editor/

Anònim ha dit...

http://salvadorilluecamov.wix.com/trajo-de-david