10.3.14

INSTRUMENTS DE GEL

Ja tenim prop la primavera, però abans d'acabar l'hivern anem a conèixer una orquestra de gel... de Suecia.
Si, molt rar sona tot però realment és quelcom increïble.
 Uns músics d'aquest país nòrdic han vist una oportunitat per a crear una orquestra en què es canvien els tradicionals teatres i grans sales per iglús i el dels violins i violoncels de fusta pels de gel. 
Tim Linhart ha sigut l'encarregat de fer esta obra mestra que sorprén hivern rere hivern a propis i estranys.
 L'èxit ha sigut tal que en altres llocs com els Alps italians, Colorado o Beaver Creek ja han arribat a tocar en alguna ocasió.

  Mentrestant, a disfrutar d'eixe so que és complicat de mantindre.
Realitzar estos concerts de gel no és gens senzill. Primer ha de tindre's molt atenció amb els instruments, fets majoritàriament d'aigua congelada (excepte algunes parts de fusta i metall) , i als que qualsevol variació en la temperatura podria desafinar, inclús l'alé dels músics.
Generalment l'audiència pensa que el so d'estos instruments és rudimentari, però a l'escoltar-los se sorprenen de la qualitat i àmplia gamma sonora que l'orquestra és capaç de generar.

                          

i per si de cas voleu més gel... 
ací teniu el vídeo que ens envia Marta D.L . de 6é A...  Està composta per Robert Lopez i Kristen Anderson-Lopez. Esta versió de "Let It Go" va ser nominada en els Globus d'Or a la millor cançó de la pel·lícula.
                               

                                                i més....

En este vídeo de "The piano guys" , pianista Jon Schmidt i el violoncel·lista Steven Sharp Nelson interpreten  una fantàstica versió de "Let It Go" de la pel·lícula animada de Disney "Congelat" mesclat amb temes de "L'inverno" (Hivern) de Vivaldi "Las Quatre Estacions " dins dels Castells de gel en Midway, Utah.