20.3.14

HOE DOWN de la "SUITE RODEO"

  Recordem que en Tercer cicle treballem "La volta al món en 8 melodies" i en aquest Trimestre estem en Amèrica, us deixe  un vídeo per Eleanor Stewart que ens explica textualment:

"He  creat vídeo musical de l'obra musical  "Hoe dow " clàssic de la "Suite de Rodeo" d'Aaron Copland. 
Es tracta d'una animació en la que personatges inspirats en pel · lícules de l' oest venen  a la vida de la partitura musical.  La vaig fer l' últim any de Comunicació visual  en l'Escola d'Art de Glasgow. Sols es pot utilitzar per a fins educatius."


                             


EL COMPOSITOR

Aaron Copland
 (Nova York, 4 de novembre de 1900 - Sleepy Hollow, 2 de desembre de 1990) 
Va compondre música de concert i música cinematogràfica, creant un estil genuïnament nord-americà, per la qual cosa va ser conegut com el degà dels compositors estatunidencs del segle XX. 
La música de Copland intenta un difícil balanç entre l'avantguarda i el folklore nord-americà. Les harmonies canviants i obertes d'algunes de les seues obres han estat considerades com una evocació fidel del paisatge americà. 
Va incorporar una orquestració percussiva, metres canviants, polirítmiespoliacords i sèries tonals
A banda de la seua tasca com a compositor, Copland va exercir de professor, va escriure llibres i articles i va actuar com a director d'orquestra, principalment de les seues obres.