27.1.14

FANTASIA per VOCALOID3

FANTASIA és la cançó què ens ha proposat  Marta D.L. de 6é A per a que escoltem tots en aquesta setmana en que celebrem el Dia de la Pau... Tots o quasi tots sabem  que Marta està molt interessada en les noves tecnologies... i aquesta cançó està interpretada per Vocaloid, us explique:
   
VOCALOID  és una aplicació programari de síntesi de veu, capaç de cantar, desenrotllat per Yamaha Corporation, en col·laboració amb el Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Espanya.  

El programari proporciona a l'usuari la capacitat de sintetitzar cançons simplement escrivint la lletra i la melodia. Per a crear una cançó, l'usuari ha d'incorporar la melodia i les lletres. Una interfície d'un rotllo de piano és usat per a incorporar la melodia i les lletres que poden ser posades en cada nota.

 El Programari pot canviar l'accent de les pronunciacions, agregar efectes com ara el vibrato o el canvi de dinàmica i el to de la veu. Cada Vocaloid és venut com "una cantant en una caixa" dissenyat a actuar com un reemplaçament per a un cantant real.

 Inicialment el programari comptava només amb els idiomes Angles i Japonès, però a partir de la versió 3 s'incorporen Espanyol, Xinés, Coreà i Català.

 El Programari està dirigit tant a músics professionals com a usuaris que ho usen com a hobby. Grups musicals japonesos com Livetune de Victor Entertainment i Supercell de Sony Music Entertainment Japan han alliberat les seues pròpies cançons amb Vocaloid com la seua vocal. La marca disquera japonesa Exit Vagabundeges of Quake Inc., també ha alliberat compilacions d'àlbums amb Vocaloids. Artistes com ara Mike Oldfield també han usat Vocaloids.

                                  

1 comentari:

Lucia M.G de 4b ha dit...

Pareix la veu humana!!!!Si no me l'agueres dit,yo pense que es una persona!!!!