21.11.13

DANSA XINESA

Fantasia és una pel·lícula musical estatunidenca de 1940, un clàssic d'animació dels estudis Disney.
La seva producció es va iniciar poc després de Blancaneus  (1937) i en paral·lel a Pinotxo (1940).
Aquesta pel·lícula és una experimentació sense diàleg l'objectiu de la qual és d'il·lustrar o d'acompanyar amb animació temes de música clàssica. Vuit extractes musicals, tocats la majoria per l'orquestra de Filadèlfia sota la direcció de Leopold Stokowski, componen les set seqüències d'aquests dibuixos animats.
És també, per a nombrosos autors i crítics, una obra d'art d'un gènere nou, un pont entre les arts i una «nova forma de presentar l'art» (un nou mitjà de comunicació).
Fantasia , que no va tenir a la seva sortida l'èxit habitual de les produccions Disney de l'època, és la primera part d'una sèrie desitjada per Walt Disney. Gràcies a la voluntat de Roy Edward Disney, nebot de Walt, una segona part Fantasia 2000 es va estrenar el 1999.

 
Però a quina obra pertany aquest fragment?
Qui és el compositor?
 
ANGELA  

Fragment del ballet El Trencanous de Txaicovsky. Hem treballat els instruments que l’interpreten:
el fagot, la flauta tavessera i els instruments de corda.


 

3 comentaris:

Lucia M.G ha dit...

Hola Sumsi!!!Posa qui es el compositor i a quina obra pertany per a que nosaltres busquem la resposta??????

sunsi ha dit...

Doncs sí Lucia... el compositor va escriure aquest "ballet" que representa un conte de nadal... no et puc donar més pistes.
Bon cap de setmana.

ANGELA ha dit...

fragment del ballet El Trencanous de Txaicovsky. Hem treballat els instruments que l’interpreten: el fagot, la flauta tavessera i els instruments de corda.