31.5.12

ROBIN GIBB

Tan  sols tres dies després de la mort de Donna Summer va faltar un altre cantant de referència dels anys 70, Robin Gibb, membre dels
                                               
                                                             BEE GEES.

Robin va ser qui va tindre la idea d'utilitzar el falset en les seues cançons i és la veu més reconeguda del grup per aquest motiu, us explique un poc quina es aquesta tècnica:

El falset (fent servir l'italianisme, falsetto) és una tècnica vocal que permet que un home adult puga cantar en una tessitura aguda, la que habitualment correspon a les veus femenines o blanques: soprano, mezzosoprano i contralt.
Això, però no impedeix que aquesta persona, a més, puga cantar, també, en alguna de les tessitures habituals de les veus masculines.
El falsetto, és una tècnica que s'aprèn, s'exercita, es desenvolupa i es millora, com qualsevol altra tècnica d'execució musical.
Aquesta tècnica té una llarga història, especialment en la música religiosa, en tots els contextos en els quals no eren permeses les veus femenines i les parts agudes de la polifonia l'havien de fer nens, castrats o falsetistes. La tècnica, en el terreny de la música clàssica s'ha revifat d'ençà de la moda de la interpretació de la música antiga amb criteris històrics i amb voluntat de restituir les sonoritats originals.

 En 1967 triomfen com grup pop vocal amb èxits com Massachussetts.



En 1977 els hi  demanen els temes per a la banda sonora de la pel.lícula   "Fiebre del sábado noche". En aquest dos vídeos notareu més la tècnica del falset que us he explicat abans.