1.4.12

NOVENA SIMFONIA


 M'ha alegrat molt el teu comentari, Andrea, perquè és una de les partitures que tinc preparades per a que toqueu, i ara us conte un poc d'aquesta obra.
 La novena simfonia de Beethoven, és especial per moltes raons, la maduració d'aquesta obra i el dur-la a  un pentagrama li  va costar al compositor   des de l' any 1793, en el que va sentir la necessitat de posar  música al poema de Schiller "An die Freude", al que tots coneguem  com "Oda a l'Alegria", fins l'any 1824, pràcticament tota la vida artística de Beethoven, açò indica la importància  que el compositor va donar a l' última i més interpretada de les seues simfonies, es diu què Beethoven mai va poder escoltar-la per la seua avançada sordesa. 

Aquesta obra va ser revolucionària en el seu temps per incloure una part coral en l'últim moviment.
Una adaptació d'aquesta simfonia, realitzada per Herbert von Karajan,és des de 1972 l 'himne de la Unió Europea, i  es l' única composició musical de la història declarada per la UNESCO, patrimoni de la humanitat.
Amb una composició així ,us adjunte un vídeo també sorprenent pel seu muntatge. En Osaka (Japó) 10.000 cantants interpreten la famosa part coral del 4t moviment,  és tot un espectacle.