4.3.12

LA DONA I LA MÚSICA


Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona he volgut fer  un xicotet homenatge a totes les dones que treballen, en qualsevol de les seues facetes, en i per a la música . La nostra  felicitació més sincera a compositores, intèrprets, cantants, directores d'orquesta, professores, etc. que desde temps immemorables han contribuit a difondre i enriquir un art en el que els homes han tingut un protagonisme quasi exclusiu. A quantes compositores  o a quantes directores d'orquestra conèixes?

En primer lloc farem referència a dues que al menys conegueu el nom i heu començat a preguntar:

     HILDEGAR VON BINGEN(Alemanya, 1098-1179), abadessa benedictina, escriptora, mística i compositora. Els seus assoliments foren remarcables i únics per una dona de la seva època. Va tenir correspondència amb papes i emperadors, i esdevingué una figura diplomàtica.
De la seva producció musical es coneixen més de 70 composicions entre cants himnes i seqüències, que en fan un dels repertoris més extensos entre els compositors medievals. Hildegard també és el primer compositor de qui es coneix la biografia.






INMA SHARA Nom artístic d' Inmaculada Concepción Lucía Saratxaga nascuda a Amurrio, Álava, en 1972 és una directora d' orquestra , una de lae poques dones destacades en aquest ámbit.






La Isla de los Sonidos es una sinfonía
hecha realidad interpretada para la difusión
de la música clásica”, escriu Inma Shara a l 'àlbum. 


Per a conéixer millor el paper de la dona en el mon de la música i la composició tenim aquest treball d'Antonio J. Ortega Bernal , on etapa per etapa ens assenyala les compositores, dones que segurament es varen enfrontar a la societat de la seua època per a poder desenvolupar el seu talent  musical.

                                              Clica damunt la imatge


Per finalitzar aquest vídeo, un resum amb imatges.